Mattor i naturmaterial blir allt mer populärt, och utbudet är stort. För att underlätta för dig som är ute efter en matta i naturmaterial har vi här skrivit ihop en liten guide till olika mattor i olika naturmaterial.

Ullmattor

Ullmattor

Ullmattor finns i flera olika varianter. Dom vanligast förekommande är handvävda ullmattor (som också kallas för röllakan), handknutna ullmattor och handtuftade ullmattor. Bland dom handknutna ullmattorna finns det både handknutna mattor med moderna mönster och dom orientaliska handknutna mattorna med klassiska orientmönster. Ullmattor är slitsarka mattor som är lättstädade och enkla att ta bort fläckar från. Tack vare att ullen är naturligt fet så stöter mattorna ifrån sig smuts.

 

Sisalmattor

Sisal

Sisalmattor finns både som lösa mattor och som heltäckningsmattor. Sisal är ett rustikt och kraftigt material och när materialet används vid tillverkning av mattor blir resultatet mattor av bra kvalitet med en härlig naturlig känsla. Sisalmattorna finns i många olika varianter, grovlekar och färger. Mattorna passar utmärkt att måttbeställa efter det måttet som du önskar och sedan langettera eller bandkanta sidorna, men vill du hellre lägga in en sisalmatta heltäckande finns ju såklart även det alternativet.

Klicka här för att komma till våra sisalmattor

Jutemattor

Jute

Jute är ett material som påminner om sisal men som ofta är något mjukare och lite porösare och som ofta vävs lite grövre. Jutemattor är handvävda mattor som skapar en härlig atmosfär och som passar på många platser i ditt hem, varför inte till soffan, sovrummet eller kanske till matgruppen, möjligheterna är många.

Klicka här för att komma till våra jutemattor

Bomullsmattor

Bomull

Trasmattor och garnmattor är dom vanligaste typerna av mattor som tillverkas i bomull, en annan kvalitet som också tillverkas i bomul är ripsmattor. En bomullsmatta är en praktisk matta som har många användsningsområden och som du relativt enkelt kan tvätta. Bomullsmattorna hittar du i många olika mönster, färger och varianter.

Klicka här för att komma till våra bomulls- och trasmattor