Känner du inte igen dig? Vi uppdaterar vårt utseende, men vår service, kunskap och vårt stora sortiment är detsamma.

Måttbeställda mattor - mattor efter dina önskemål

Måttbeställ din matta från Kilands mattor

När standardstorlekarna inte räcker till och du inte hittar en matta i den storlek som du letar efter, är en måttbeställd matta ett bra alternativ. Kanske har du en stor soffa som du vill ha en stor matta till, eller så söker du kanske efter en stor matta till konferensbordet. Ibland kan det också vara formen på mattan som behöver specialanpassas, och även då är en måttanpassad matta alternativet för dig.

När vi tillverkar din måttanpassade matta, gör vi det av våra heltäckningsmattor. Du väljer den av våra heltäckningsmattor som passar bäst till ditt ändamål, och vi skär sedan till din matta efter dina önskade mått. Behöver mattan sedan langetteras (kantsys) gör vi det också åt dig (du kan läsa mer om langettering här). Våra heltäckningsmattor finns i bredderna 4 och 5 meter. Du kan alltså måttbeställa en matta som är upp till 5 meter bred, och längden kan i regel bli upp till 30 meter om du så skulle önska. Självklart kan du även beställa måttanpassade mattor i alla mått som ryms där i mellan, och även få din matta rundskuren. 

Steg för steg - så gör du för att måttbeställa din matta

  • Välj den matta i vårt sortiment som du tycker om och som är lämplig för ditt ändamål. Klicka här för att se alla våra heltäckningsmattor som du kan måttbeställa. 
  • Om du vill klämma och känna på mattan innan du lägger din order, kan du beställa gratis provbitar som skickas hem till dig. Mer om hur du beställer provbitar kan du läsa här.
  • Bestäm och knappa sedan in dina mått i spalten till höger på produktsidan.
  • Om du vill ha en rundskuren matta, klickar du i den boxen. Ska mattan vara rektangulär, behöver du inte klicka i något.
  • Önskar du få din matta langetterad, så väljer du det här genom att kilcka boxen för det.
  • Du får fram ett pris för din matta.
  • Vill du beställa en matta enligt de uppgifter som du har angett, lägg beställningen genom att lägga din matta i varukorgen.

Har du frågor, eller vill ha hjälp med att lägga order på en måttbeställd matta, kontakta vår kundservice så hjälper de dig vidare.90 dagars öppet köp
Snabb leverans
Fri retur
Trygg e-handel