Heltäckningsmattor från 169 kr/kvm

Så rustar du för vintern - med mysiga mattor och accessoarer!

Ullmatta merino

När vintern närmar sig med stormsteg är vi många som börjar förbereda hemmet för mörka, mysiga kvällar med tända ljus och varma drycker! Under vinterhalvåret spenderar vi skandinaver mycket mer tid inomhus i våra hem och då vill vi naturligtvis också förnya vår inredning! Men vilka mattor passar egentligen årstiden bäst? Och hur får man till den där riktiga myskänslan? Utifrån materialegenskaper och mattypers lämplighet för allt vad vintern innebär har vi sammanställt en liten vägvisare. En hjälp i hur du rustar upp hemmet inför vintern med mattor och annat som höjer mysfaktorn!

Vilka material och mattyper lämpar sig bäst för vintern?

Det viktigaste under vintertid är såklart att mattan är riktigt skön och att den faktiskt håller för det extra slitage och den nedsmutsning som det innebär att vi är mer i våra hem. Mattor med en mjuk lugg, små bollar som mjukar upp ytan eller slätvävda mattor i bekväma material, både känns och ser mysiga ut. Vi har såklart flera slitstarka modeller som förhöjer trivseln under denna mörka, kyliga årstid.

Sarek ullmatta

Sarek ullmatta

Ull är ett perfekt vintermaterial för t.ex. mattor till vardagsrum, mattor till matplats eller mattor till sovrum. Det värmer ett kyligt golv och känns dessutom väldigt skönt mot fötterna. Ull är dessutom naturligt smutsavvisande och är enkelt att få bort fläckar från.

 

Leksand ullmatta

Leksand ullmatta

Hestra ullmatta

Hestra ullmatta med fransar

Syntetmattor fungerar också väldigt bra under vintern. Behöver du en entématta till hallen är syntet helt rätt och många entrémattor tillverkas i just syntet. Flera syntetmattor tål en hel del väta och de står emot smuts bra. Ryamattor tillverkas ofta i syntet och de tjocka, fluffiga rya-luggarna är ju helt perfekta att gosa ned vinterfötterna i!

Feel maskinvävd matta

Feel syntetmatta med lugg

Tampa gångmatta

Tampa gångmatta i syntet

En plastmatta är optimal för vintern tack vare den höga toleransen för väta och fukt. Plastmattan tål vinterns överskottsslask som följer med in i hallen och står även emot det mesta i köket! Plastmattan är en riktig hjälte i vintertider med andra ord.

Gritty plastmatta

Gritty plastmatta

Bomullsmattor och trasmattor är också klockrena under vinterhalvåret då man gärna inreder lite extra med mattor och andra textilier. Trasmattor finns i massor av mindre och udda storlekar och därför är det lätt att hitta modeller att fylla upp de där annars tomma utrymmena med!

Sofia bomullsmatta

Sofia bomullsmatta

Vill man behålla en lätt och naturlig känsla hemma även under vintern, men ändå få till en ombonad känsla är sisalmattor och jutemattor klockrena alternativ! Sisalmattor tål en hel del slitage, som ju ökar när vi är inne mer. Jutemattor tillför samma härliga naturliga atmosfär och är samtidigt mjuka och härliga att ha under soffbordet till exempel!

Kerala jutematta

Kerala jutematta

Hur får man till den där riktiga myskänslan?

Att inreda med rätt mattor är ofta helt avgörande! Utan en mysig matta kommer rummet antagligen inte att kännas speciellt mysigt. Mattor gör rummet och är det dags att förnya inredningen är det helt klart en ny matta du ska börja med! För att verkligen öka mysfaktorn handlar allt om känslan. Hur känns materialet? Känns det varmt och gosigt så kommer det säkert att tillföra just det i inredningen. Känn dig fram med andra ord. 

Accessoarer som fårskinn, plädar och kuddar är saker som verkligen också ger en ombonad känsla. En extra pläd eller en fluffig kudde i soffan kan räcka långt. En dov, varm belysning, levande ljus (eller batteridrivna varianter) och jordnära, djupa färger är andra saker som helt klart kommer att bidra till vintermyset!

Fårskinn

Skinn, plädar och kuddar höjer mysfaktorn

Här hittar du alla våra mattor och här hittar du våra fårskinn, plädar och kuddar.

 90 dagars öppet köp
Snabb leverans
Fri retur
Trygg e-handel