Orientmönstrade mattor

Här hittar du vårt stora sortiment av mattor med orientaliska mönster. Du väljer mellan flertalet olika kvaliteter och mönster. Här hittar du mattor med motiv som är inspirerade både efter pakistanska orientmattor och persiska orientmattor, men också av afghanska och marockanska mattor. 

Vackra och varierande mönster

Mönstren i orientaliska mattor är skiftande, men det finns några mönsterbilder som är klassiska. Bland pakistanska mattor är exempel på sådana mönster bochara och butterfly. Bland persiska mattor är mönstren mer skiftande och varierande och det finns både småmönstrat och stormönstrat. Ett vanligt förekommande mönster bland orientaliska mattor är medaljongmönster, där en medaljong pryder mattans mitt. Ett annat valigt inslag bland orientaliska mönster är vackra bårder i olika utformning. 

Såväl stora som små mattor med orientaliska mönster

Mattor med orientaliska mönster är ett tidlöst alternativ, och finns i både mindre och större storlekar. En stor matta med orientaliskt mönster under till exempel din soffgrupp håller ihop ditt möblemang och skapar ett rum i rummet. Ofta behöver du då en storlek på 250x350 cm eller 300x400 cm. Hur stor matta med orientaliskt mönster du behöver under ditt matbord beror såväl på bordets storlek som proportionerna på ditt kök eller matsal. I regel är 200x300 cm en lämplig minsta storlek och många väljer 250x350 cm. En mindre matta med orientaliskt mönster är ett perfekt alternativ i exempelvis sovrummet, i hallen eller under pianopallen. Kilands mattor erbjuder många stora och små mattor med orientaliska mönster. 

Visa underkategorier
90 dagars öppet köp
Snabb leverans
Fri retur
Trygg e-handel