Plastmattan - snygg, slitstark och funktionell

Folke taupe brown - plastmatta

Är du på jakt efter en ny matta till köket men har svårt att bestämma dig? Då kan vårt sortiment av svenskvävda plastmattor vara något för dig. Det finns många fördelar med att välja en plastmatta, oavsett om det är till köket, tvättstugan eller hallen. Förutom att passa i en rad olika miljöer är plastmattan hållbar och slitstark, vilket gör den väl värd att investera i. Materialet gör att mattan är lätt att hålla ren eftersom den både kan dammsugas och spolas av. Därför är det särskilt tacksamt att använda plastmattor under köksbordet eller köksbänken.

Välj en plastmatta i din smak 

I vårt sortiment hittar du ett brett utbud av svenskvävda plastmattor från bland annat Horredsmattan och Lina Johansson. Tack vare plastmattans många fördelaktiga egenskaper tillverkas den i flera olika färger och storlekar, vilket gör det enkelt för dig att kombinera och hitta rätt. I utbudet hittar du såväl enfärgade som mönstrade plastmattor, samtidigt som flera av mattorna är vändbara. Det innebär i sin tur att slitaget kan minskas, men också att mattorna kan ha olika färger och mönster beroende på vilken sida som vänds uppåt. Genom plastmattans olika längder och design kan du skapa en livfull och hemtrevlig stämning i flera rum. Dessutom är det enkelt att skapa variation.

Candy rost plastmatta

Hållbara, prisvärda och svenska plastmattor 

Populära plastmattor som uppskattas av många av våra kunder kommer från det svenska företaget Horredsmattan, vars produkter kännetecknas av hög kvalitet och snygg design. Mattor från Horredsmattan utmärker sig genom att ha ett tydligt fokus på färg, form och funktion. På så sätt kombineras lekfullhet med stilren, nordisk design. Ett annat exempel på efterfrågade plastmattor i vårt sortiment kommer från den svenska designern Lina Johansson. Även dessa mattor tillverkas i Sverige, är tillverkade med traditionell vävteknik och kännetecknas av en smakfull och tidlös design.

Wave gul, plastmatta från Horredsmattan

Så här vårdar du din plastmatta på bästa sätt 

Plastmattor är praktiska eftersom de är lätta att hålla rena. Vi rekommenderar att du dammsuger regelbundet, både på och under mattan. Om möjligt kan du minska styrkan på dammsugaren när du dammsuger mattan. Skulle du råka spilla något så att det blir en fläck kan du enkelt torka bort det med en fuktig trasa. Plastmattan kan även tvättas i skonsam maskintvätt i 30 grader, men det bästa är att handtvätta eller skölja av mattan direkt i duschen och sedan låta den lufttorka. Om du ska skaka din plastmatta rekommenderar vi att du gör det varsamt eftersom de svetsade kanterna annars kan skadas. Du kan läsa mer om hur du påbästa sätt tar hand om din plastmatta bland våra skötselråd för mattor

Zebra, plastmatta från Horredsmattan

En investering som håller 

Trots att en plastmatta kan innebära ett större inköp kan du räkna med hög kvalitet och en lång livslängd. Så vill du ha en praktisk och funktionell matta som samtidigt är hemtrevlig ska du definitivt överväga en plastmatta, speciellt om det gäller våtutrymmen eller ytor som medför risk för fläckar, exempelvis kök eller matplatser. Lycka till med ditt köp!90 dagars öppet köp
Snabb leverans
Fri retur
Trygg e-handel