Ryamattor

Ryamattan är en typ av matta som funnits i hundratals år. Man skrev redan på 1400-talet om ryamattan och det är lätt att förstå varför den tillverkas än idag. Dagens ryamatta kan se ut på många olika sätt, men den är fortfarande lika mjuk och bekväm som den traditionella ryamattan. Här på vår webbplats kan du välja mattor i olika färger, kvaliteter och storlekar. Det som främst gör ryamattan populär är dess mjuka yta. Kanske är det därför mattan är lika vanlig i vardagsrummet som vid sängkanten.

För att vara på den säkra sidan rekommenderar vi att välja en matta som följer ditt rums färgskala. Men ibland kan det även vara snyggt att mixa mönster, färger och material.

Ryamattor för alla stilar

En ryamatta kan vara ett smart sätt att ge hemmet en välkomnande atmosfär. Med en mjuk och fluffig yta skapas genast en varmare inredning i ditt rum.

Förr i tiden vävdes eller knöts ryamattan för hand och den gjordes nästan alltid i ull. Då var det oftast bara kung och adel som hade tillgång till ryamattor i sina hem. I och med industrialiseringen blev mattan populärare, men var fortfarande exklusiv och främst till för de välbeställda. Först på 1970-talet dyker ryamattan upp i vanliga hushåll. Idag vävs majoriteten av ryamattor med maskiner och görs i syntetiska material. Två fördelar med den typen av ryamattor är att de både är lättare att dammsuga och i princip luddfria.

Vi erbjuder ryamattor i flera olika former och färger. Allt från runda ryamattor, till mer rektangulära och klassiska ryamattor. Du kan med fördel experimentera med både färger och mönster.

För att du ska hitta en fin matta som tilltalar dig och din inredningsstil, har vi ryamattor i olika prisklasser. I vårt sortiment hittar du främst ryamattor gjorda av luddfria syntetmaterial. Men vi har även mattor som ej är syntetiskt gjorda, som exempelvis våra ullmattor.

En matta av hög kvalitet

Handlar du hos Kilands mattor kan du vara trygg med att din matta kommer hålla länge. Men glöm inte att även du kan påverka mattans livslängd. Tänk på att regelbundet dammsuga din matta. För att även mattans undersida ska hålla bör du även dammsuga under själva mattan. Om du skulle spilla på den är det en bra idé att torka upp direkt. På så sätt slipper du ingrodda fläckar. Fler tips om skötsel av sin matta hittar du på vår sida om skötselråd.

90 dagars öppet köp
Snabb leverans
Fri retur
Trygg e-handel