Känner du inte igen dig? Vi uppdaterar vårt utseende, men vår service, kunskap och vårt stora sortiment är detsamma.

Varför är bomullsmattor så bra? Här får du svaret!

Bomull är ett av de vanligaste materialen vi omger oss med. Listan på bomullsprodukter kan göras lång och det finns såklart flera anledningar till att vi omger oss så mycket av detta fantastiska naturmaterial! I den här guiden vill vi berätta för dig om varför vi gillar bomull, och vilka egenskaper detta material har.

Fem anledningar till att välja bomull:

  • Bomull är ett naturligt material.
  • Materialet är mycket lätt att underhålla.
  • Den transporterar bort överskottsvärme och är därför extra bekväm i varma klimat eller rum.
  • Bomull är slitstarkt, men känns samtidigt mjukt.
  • Mattor i bomull görs i massor av modeller med olika färger, former och strukturer, så valen är många!

 

Vad är bomull?

Bomull är en mjuk, fluffig fiber som växer runt fröna på bomullsplantan, en växt som tillhör familjen malvaväxter. Flera mattyper görs helt eller delvis i bomull. Det finns mattor som är tillverkade helt i bomull, där både varp och garn är i bomull. Till exempel tillverkas den populära trasmattan av överblivna remsor i bomullstyg som vävs ihop, en mattyp som funnit sedan långt tillbaka i tiden. Men också i mattor där garnet består av exempelvis ullgarn eller syntetgarn, är ofta varpen i bomull.

Hur ska man sköta bomullsmattor?

Bomullsmattor är praktiska på flera sätt. Smuts och fläckar tas bort med hjälp av ljummet vatten och ett milt rengöringsmedel. En del bomullsmattor går till och med att tvätta direkt i tvättmaskinen. Läs dock alltid tvättråden innan du tvättar din matta. Alla mattor bör även dammsugas ofta för att undvika onödigt slitage. Utöver detta behöver bomullsmattor inte speciellt mycket underhåll vilket gör dem omtyckta av många.

Var hittar jag mattor i bomull?

Som nämnds ovan finns med många mattyper som tillverkas i bomull. Du kan hitta massor av olika bomullsmattor på vår hemsida.

 90 dagars öppet köp
Snabb leverans
Fri retur
Trygg e-handel