Gåsöga-mattor

Gåsöga är ett klassiskt mönster som ständigt dyker upp i nya versioner på nya mattor. Gåsögat är helt enkelt ett av de populäraste mönstren från den skandinaviska mönstertraditionen. Fyrkanterna är både enkla och komplexa i sin form. Med små medel skapar de upprepade gåsögonen djup och liv i en matta. Mönstret kan få det att svindla för betraktarens ögon. Gåsögat lyckas med konststycket att både upplevas som modernt, med sin grafiska stilrenhet, och samtidigt utstråla trygg klassisk tradition.

Ullmatta med gåsöga eller plastmatta med gåsöga?

Många förknippar mönstret gåsöga främst med fina handvävda ullmattor. Det är ingen slump. Kilands stora ullmattor med gåsöga fortsätter att vara storsäljare. De tidlöst klassiska mattorna köps i regel i stora storlekar för att rymma stora matbord eller för att långsiktigt ge stilsäker tyngd åt soffgruppen i vardagsrummet. Samtidigt fortsätter gåsögamönstret att vara populärt också bland handvävda bomullsmattor, trasmattor och svensktillverkade plastmattor.

 Att välja en matta med gåsöga är att göra en trygg investering i ett mönster som kommer att fortsätta upplevas stilrent och klassiskt.

Stor matta med gåsöga 200x300 cm eller 250x350 cm?           

Stora mattor med gåsögamönster blir allt mer populära. En stor gåsögamatta under till exempel din soffgrupp håller ihop ditt möblemang och skapar ett rum i rummet. Ofta behöver du då en storlek på 250x350 cm eller 300x400 cm. Hur stor matta med gåsöga du behöver under ditt matbord beror såväl på bordets storlek som proportionerna på ditt kök eller matsal. I regel är 200x300 cm en lämplig minsta storlek och många väljer 250x350 cm.

Kilands mattorerbjuder många stora mattor med gåsöga, såväl stora ullmattor i gåsögamönster som stora bomullsmattor och svensktillverkade plastmattor. Läs gärna mer om extra stora mattor med gåsöga och möjligheten att beställa specialmått.

90 dagars öppet köp
Snabb leverans
Fri retur
Trygg e-handel