Mattor till husvagn och husbil

Så väljer du mattor till husvagn och husbil

Snygga mattor i din husvagn eller husbil skapar en trevlig och ombonande miljö. Det dämpar ljud, skyddar golven, motverkar halka och så blir det snyggt och fint i husvagnen eller husbilen.

Här hos oss på Kilands mattor hittar du ett stort utbud av husbilsmattor och husvagnsmattor. I många husvagnar och husbilar är man i behov av en smal, längre matta. Ett bra alternativ är då att välja en gångmatta som säljs på metervara. Då kan du välja exakt den längd som du vill ha på din matta, och vi har gångmattor på metervara i bredder från 50 cm upp till 100 cm. Detta gör att det finns mattor som passar alla typer av husvagnar och husbilar. När du har bestämt längd på din matta, kantsyr (langetterar) vi den åt dig.

Gångmatta på metervara i husvagn

 

Ett annat alternativ är att hitta exempelvis en trasmatta eller plastmatta i lämplig bredd och längd för din husvagn. Vill du ha ett lite mysigare alternativ och en matta med lite längre lugg finns det också maskinvävda mattor, som exempelvis Feel, som går utmärkt att skära ner till önskad storlek som passar i husvagnen eller husbilen, utan att de behöver kantsys.

Heltäckande matta till husvagn och husbil

Vill du ha en heltäckande matta i din husvagn eller husbil är en heltäckningsmatta ett bra alternativ. Utbudet av heltäckningsmattor är stort, och det finns många typer, kvaliteter och prisklasser att välja mellan. Vill du täcka hela golvet i husvagnen eller husbilen med en heltäckningsmatta, rekommenderar vi att mattan skärs in på plats. Då bli resultatet allra bäst. Har du en gammal heltäckande matta sedan innan, kan den gamla mattan användas som mall att skära ut efter. Du kan också göra dina egna mallar i papp eller kartong, så skär vi ut mattan åt dig efter dina mallar. Vill du måttbeställa dina mattor utifrån en heltäckningsmatta, men att mattorna ska ligga som lösa mattor, så kan du välja att få dina mattor kantsydda (langetterade) av oss.

Heltäckningmatta med skuren lugg i husvagn

Mattor till förtält

Många husvagns- och husbilsägare söker också efter en matta till sitt förtält. På Kilands mattor har vi ett stort utbud av mattor som passar även det ändamålet. Också här finns det olika alternativ. En del vill ha en heltäckande matta i förtältet, medan andra vill ha en avpassad mindre matta under exempelvis matbordet. Det finns heltäckningsmattor som går bra att lägga i förtältet, men viktigt är då att du väljer en heltäckningsmatta som tål att ligga i utomhusmiljö. Ett vanligt alternativ när man vill ha en heltäckande matta i förtältet är att lägga in en altan- och balkongmatta, exempelvis vår Marstrand som finns i sex färger och i två bredder (200 cm och 400 cm). Marstrand är både UV-beständig och tål fukt och väta bra, då den även är anpassade för att ligga utomhus helt utan tal.

Altan- och balkongmattan Marstrand till ditt förtält

Vill du ha en avpassad matta i färdig storlek i ditt förtält, så finns det idag många mattor som är anpassade för både inom- och utomhusmiljö. Många av dessa är tillverkade helt i plastmaterial vilket gör att de tål fukt och vatten. Vilken typ av matta du kan och vill lägga i ditt förtält, beror mycket på hur mycket sol och fukt som mattan kommer att utsättas för. Alla mattor, även andra typer, går att lägga i ett förtält, men hur bra mattan tål klimatet i förtältet varierar alltså.

Kela - multifunktionsmatta framför husbil

Idag finns också multifunktionsmattor av olika slag som är tillverkade i 100% plast, exempelvis Sympa Nova/Aquamat . Dessa säljs på metervara i olika bredd, och kan också vara ett bra alternativ till ditt förtält. 

Har du frågor och funderingar över mattor till din husvagn, husbil eller ditt förtält, så hjälper vi på Kilands mattor gärna till. Tveka inte på att höra av dig till vår kundtjänst.90 dagars öppet köp
Snabb leverans
Fri retur
Trygg e-handel