Känner du inte igen dig? Vi uppdaterar vårt utseende, men vår service, kunskap och vårt stora sortiment är detsamma.

Matta under sängen - tips och råd

Stor matta under säng

Ett sätt att göra sovrummet extra mysigt och ombonat är att placera en matta under sängen. Och det får gärna vara en stor matta. Ju större matta, desto mer textil tillför du rummet, vilket i sin tur är det som gör rummet mer ombonat. I det här blogginlägget vill vi ge dig tips och inspiration till hur du ska tänka om du funderar på att lägga en matta under sängen. 

En matta, eller flera?

När man talar om sovrumsmattor tänker man ofta på klassiska sängset med två mindre mattor som placeras på var sin sida av en dubbelsäng, och en något större matta som placeras vid fotändan av sängen. I barnrum eller sovrum med enkelsäng är det vanligt att en matta placeras vid sidan av sängen. Fortfarande är detta alternativ som många fortfarande väljer, men i dag är det dock minst lika vanligt, om inte vanligare, att man väljer att lägga in en enda stor matta under sängen istället. Ofta placerar du då fotändan av sängen centrerat på mattan, vilket gör att mattan på ett fint sätt ramar in sängen när den sticker fram på sidorna runt om sängen. Ju större matta du väljer, desto mer varm och mjuk yta skapar du för att sätta ner fötterna på när det är dags att stiga upp ur sängen. Stora mattor har blivit allt vanligare i sovrum i dag. Vill du inte lägga in din stora matta under sängen, är ett alternativ satt placera den framför sängen, vid fotändan.

Sovrumsmatta

Välj din favorit som matta under sängen

Vilken typ av matta du lägger i ditt sovrum och under sängen beror mycket på tycke och smak. Ett sovrum är ett förhållandevis tacksamt rum att välja matta till, då du inte behöver fundera så mycket på vad som är tåligt mot exempelvis matfläckar, vad som är ett bra underlag att leka på eller om mattan behöver tåla väta. I sovrummet vistas vi ju främst för att sova, slappna av eller kanske läsa en bok, det vill säga aktiviteter som inte medför speciellt mycket slitage. Därför har du i valet av matta under sängen möjlighet att verkligen välja en matta som du tycker om. Så passa på att ta ut svängarna lite grann. I vår rumskategri för sovrumsmattor har vi samlat mattor som är lämpliga att lägga i sovrum, men stirra dig inte blind på vad som traditionellt sett är sovrumsmattor, utan våga tänka nytt.

Geometric från Classic Collection

Ett heltäckande alternativ

Att lägga in en heltäckningsmatta i sovrummet är ett alternativ som många i dag väljer. Väljer du att lägga in heltäckningsmatta i sovrummet får du per automatik också matta under sängen. Oavsett var du sätter ner fötterna när det är dags att gå upp ur sängen, så kommer du att känna något varmt och mjukt under fötterna, eftersom mattan är heltäckande. Utbudet av heltäckningsmattor är i dag stort, och det finns många mysiga, mjuka och sköna varianter att välja på till ditt sovrum. Du hittar alla våra heltäckningsmattor här.  

Lila heltäckningsmatta i sovrum

Lycka till i ditt val av matta till ditt sovrum. Vill du ha mer tips och råd, tveka inte att kontakta oss!90 dagars öppet köp
Snabb leverans
Fri retur
Trygg e-handel