Så inreder du med fårskinn!

Fårskinnsfäll

Visst är det mysigt med fårskinn! Känslan i ditt hem kommer att förändras genom att få in fårskinnsfällar i din inredning. Och vem vill inte få en mer inbjudande och mysig känsla i sitt hem? Här kan du läsa om idéer och tips för att inreda med fårskinn och vad du kan tänka på när du ska köpa dem.

Ger en naturlig känsla

Det finns ett stort utbud att välja mellan när det kommer till fårskinn. De varierar i form och nyans, och de finns i mängder av variationer av färger, tjocklekar och storlekar för att du ska hitta ett skinn som passar i ditt hem. Det finns också både äkta fårskinn och fårskinn tillverkade i konstmaterial. Fårskinnen hjälper dig att skapa ett personligt hem och skapar en hemtrevlig känsla. De går att placera på många platser i hemmet, exempelvis kan det vara läckert med ett stort skinn på kökssoffan, ett mindre som ett värmande inslag i fåtöljen, men det kan också ligga fritt på golvet. Varför inte ha ett fårskinn i sätet i bilen under den kalla vintern? 

Tips för placering och användning

Ett fårskinn är som sagt en vacker inredningsdetalj som kan användas i många olika rum och för olika ändamål. Det passar lika bra att ha fårskinn i sovrummet som i uterummet. De höjer mysighetsfaktorn och gör att ditt hem känns trevligt och ombonat.

Vardagsrummet är en av de platser i hemmet där många väljer att inreda med fårskinn, både i soffa och i fåtöljen. Det passar även bra att komplettera med matchande fårskinnskuddar för att göra rummet mysigare. I uterummet eller på balkongen gör sig fårskinnet perfekt. Det värmer bra under tidig försäsong och hjälper dig att förlänga sena sommarkvällar. Sen är fårskinn en utmärkt hjälp för att hålla värmen i uterummet framåt hösten och vintern. 

Stolsdynor i fårskinn är ett populärt val för att skapa en ombonad känsla vid matplatsen. Stolsdynor finns både som runda och kvadratiska beroende på vilken stol du har. Här kan du antingen kombinera stolsdynor i olika färg och form för att få variation och mer liv i rummet eller välja enhetligt för ett stilrent intryck. I sovrummet lämpar sig fårskinnet bra att placera både vid sidan om sängen som en fårskinnsmatta, så att du börjar dagen med att trampa på något mysigt. Eller så blir fårskinnet ett vackert inslag i bäddningen av sängen. Och varför inte komplettera med några mysiga fårskinnskuddar? 

 Fårskinnskuddar

Tre anledningar till att välja fårskinn

Det finns flera anledningar till varför du ska välja fårskinn, här är tre av dem. 

  • Fårskinn är ett slitstarkt naturmaterial som kommer hålla i många år.

  • Fårskinn är värmande när det är kyligt och svalkande när det är varmt. 

  • Fårskinn varierar i nyans och form vilket sätter en personlig prägel på ditt hem.

Att välja rätt färg, variant och storlek

Vitt, brunt eller svart fårskinn? Beroende på vilka färger du trivs med och vilken känsla du vill uppnå i rummet så passar olika färger och nyanser för olika ändamål. Något att tänka på när du väljer är att vissa färger skapar kalla toner, andra varma toner. Bruna och beiga färger kommer hjälpa dig att få en varmare ton i rummet, medan grå färger ger en kallare känsla. 


Det finns många olika varianter av fårskinn och hos oss finns det en mängd olika skinn att välja mellan beroende på vad som passar i ditt hem. Kanske letar du efter billiga fårskinn? Äkta lammskinn eller skinn i konstmaterial? Det finns lockiga, långhåriga och korthåriga fårskinn, och som tidigare nämnts är valet av färgnyanser stort. Många av våra skinn finns också i olika storlekar: normalstora enkla fårskinn, men också större storlekar som 1,5 ihopsydda och dubbla. Vilken storlek du ska välja beror på ändamålet. Här kan du se vårt utbud av fårskinnsprodukter.

Ta hand om ditt fårskinn

Hur du ska tvätta och rengöra fårskinn beror på vilket skinn det är. För att förlänga livslängden av skinnet, är det en god idé att ta hand om det ordentligt. 
Du hittar våra skötselråd för fårskinn här

 90 dagars öppet köp
Snabb leverans
Fri retur
Trygg e-handel