Inför julens festligheter är vi många som pyntar hemmet från golv till tak och ser till att ha det lite extra fint där hemma. Ett sätt att med relativt små medel göra en förändring är att lägga in en ny matta. Det är ett snabbt och smidigt sätt att faktiskt förändra ett helt rum! Här kommer några tips på hur du enkelt kan förgylla den analkande julen med en ny matta.

Värmande ullmattor till vardag och fest

Ett populärt val av matta att välja till soffan eller under matsalsbordet är en handvävd ullmatta. Naturmaterialet ull är ett tåligt och slitstarkt material som håller länge. Många handvävda ullmattor är också dubbelvävda, vilket gör att mattan då har två liv. Men framför allt är ullmattan en inredningsdetalj som tillför rummet värme samtidigt som det verkligen förhöjer mysfaktorn i rummet. Vill du kika in och titta på vårt stora utbud av handvävda ullmattor i olika storlek, färg och mönster så kan du göra det här. 

Den handvävda ullmattan Nature

Klassiskt möter modernt

Något som blir allt mer populärt är maskinvävda mattor som flörtar med de klassiska orientaliska mattorna. Mönster och färkombinationer påminner om dem i de äkta mattorna, men mattorna är maskinvävda istället för handknutna och tillverkade i syntetmaterial istället för i ull. På så sätt blir de ett bra alternativ till en rimling slant. Här kan du se hela vårt utbud av moderna maskinvävda mattor. 

Lamezia röd, maskinvävd matta med orientaliskt mönster

Mysiga fårskinn till stora och små

Fårskinn finns i oändligt många varianter, både vad gäller storlek, färg och pris. Det som är roligt med fårskinn är att de kan användas på så många olika platser i hemmet och till så många olika saker. De kan placeras på golvet, i soffan eller på bänken i hallen, men de kan också användas i barnvagnen eller värma gott på köksstolen. Vi har både svenska fårskinn och fårskinn som är importerade. Vi har också fårskinn som genom färg och form är speciellt framtagna för barn. Här kan du kolla in vårt sortiment av fårskinn. 

Mysiga fårskinn i olika storlekar, färger och priser.