Så tvättar du en plastmatta och en mixade plast och garnmatta

Plastmattor och plast- och garnmattor är praktiska, slitstarka och mycket enkla att hålla rena. Skötselråden nedan gäller för såväl plastmattor och mixade plast- och garnmattor.

Dammsug din plastmatta regelbundet. Dammsug även under mattan för att få bort eventuell smuts som annars riskerar att repa golvet och nöta på mattan.

Skaka försiktigt. En del plastmattor har en svetsad kant. Den svetsade kanten är då mattans minst slitstarka del. Ta därför tag i själva mattan istället för den svetsade kanten när du varsamt skakar din plastmatta.

Fläckar sköljs eller torkas bort direkt med en fuktad ren handduk eller en tvättsvamp. Använd ljummet vatten och lite milt rengöringsmedel. Undvik att gnugga in fläckar i plasten.

Handtvätta eller välj skonsam maskintvätt i 30 C. En plastmatta kan enkelt sköljas av med ljummet vatten i till exempel duschen, torkas av med en ren handduk/tvättsvamp/golvmopp eller tvättas i en tillräckligt stor tvättmaskin. Välj i så fall ett skonsamt tvättprogram och max 30 C. För större plastmattor, som inte ryms i en tvättmaskin, kan handtvätt i till exempel ett badkar vara ett bra alternativ.

Ingen centrifugering eller torktumling.

Sträck ut din fuktiga plastmatta och låt den sedan plantorka. Häng plastmattan över flera linor om du väljer att istället låta den dropptorka.

90 dagars öppet köp
Snabb leverans
Fri retur
Trygg e-handel