Skötselråd för koskinn och kohudar - Så tvättar du ett koskinn

Kohudar och koskinn är slitstarka naturmaterial. Ett koskinn kräver väldigt lite skötsel för att du ska kunna njuta av det under många år. Variationer i storlek, färg och mönster samt märken och doft är naturligt och delar av det som gör varje koskinn unikt.

Lättare rengöring av koskinn och kohud

Vädra och dammsug ditt koskinn regelbundet. Var noggrann med att enbart dammsuga i kohudens hårriktning och med dammsugarens planmunstycke. Använd aldrig en roterande borste eftersom rotationen kan skada ditt koskinn.

Använd i första hand hushållspapper för att snabbt absorbera spilld vätska. Lättare intorkade fläckar på koskinn avlägsnas med en ren, ljus och lätt fuktad trasa eller tvättsvamp. Intorkad smuts kan ofta enkelt skrapas bort från koskinnet.

Tvätt av grövre nedsmutsat koskinn

Fukta och torka bort fläckar från koskinn med ljummet vatten, en tvättsvamp och ullschampo. Blöt inte ner koskinnet mer än nödvändigt. Streck ut det fuktiga skinnet och låt det torka luftigt hängandes i rumstemperatur. Utsätt inte koskinn för hög värme eller starkt solsken.

Ett koskinn ska aldrig tvättas i en tvättmaskin. Använd heller aldrig blekmedel. Vid behov kan ett koskinn lämnas in till en kemtvätt  för professionell plantvätt.

90 dagars öppet köp
Snabb leverans
Fri retur
Trygg e-handel