Känner du inte igen dig? Vi uppdaterar vårt utseende, men vår service, kunskap och vårt stora sortiment är detsamma.

Plastmattor

Letar du efter en snygg matta som håller länge? Då kan vi rekommendera våra svensktillverkade plastmattor. Hos oss hittar du både stora och små plastmattor i olika färger och mönster. Välj mellan billiga och praktiska mattor till mer exklusiva modeller.

Om du föredrar ett modernt mönster på din matta har vi flera snygga alternativ som du kan välja mellan. Kanske passar lite mer traditionella mattor dig bättre? Vi har även ett stort utbud av just plastmattor med fina klassiska mönster. Oavsett vad du letar efter, tror vi att du ska kunna hitta en passande matta hos oss.

Skulle du inte hitta någon matta som passar dig får du gärna höra av dig. Vi försöker ständigt bredda vårt sortiment och tar gärna emot förslag på nya motiv och andra modeller. Vårt mål är att alla ska kunna hitta sin matta hos oss på Kilands mattor.

Smutståliga plastmattor

Plastmattor har på senare tid blivit lite av en trend, och det är lätt att förstå varför. Mattor gjorda i plast är mer tåliga mot smuts och vätska än andra mattor. Det gör att mattorna i plast kan skydda ditt kök och golv om du spiller eller tappar köksredskap vid matlagning. Och på tal om spill så kan du enkelt tvätta bort fläcken utan större oro för att den sätter sig. Då mattan blivit populär finns nu många alternativ med olika färger och former. Det är inte bara praktiskt, utan även snyggt med plastmattor.

Du kan självklart också använda en plastmatta i hallen, tvättstugan eller badrummet. Plastens vattentåliga egenskaper gör så att mattan håller länge, även i fuktiga rum.

Lätta att tvätta

Plastmattor har utöver att vara snygga, trendiga och praktiska ytterligare en fördel: De är lätta att tvätta. I vårt sortiment hittar du plastmattor som man enkelt kan köra i tvättmaskinen. Standarden för plastmattor är 30 grader, men se till att dubbelkolla tvättråden för säkerhets skull.

Då mattorna är vattentåliga går de även att tvätta genom att spola med vatten. Skulle det inte fungera kan du använda dig av en borste, ljummet vatten och rengöringsmedel. På så sätt kan du vara säker på att få bort smutsen från mattan.

Om du skulle få oväntat besök och inser att du glömt tvätta din hallmatta av plast - finns ett snabbt gammalt husmorsknep att ta till: Vänd på plastmattan. Många av våra plastmattor går att använda på båda sidor och har ingen avigsida. Men lägg gärna märke till att vissa mattor får ett inverterat färgmönster när man vänder på den. Men glöm sedan inte tvätta mattan och rengöra golvet efter besöket. Tricket fungerar nämligen bara en gång.

En matta av hög kvalitet

Handlar du hos Kilands mattor kan du vara trygg med att din matta kommer hålla länge. Men glöm inte att även du kan påverka mattans livslängd. Tänk på att regelbundet dammsuga din matta. För att även mattans undersida ska hålla bör du även dammsuga under själva mattan. Om du skulle spilla på den är det en bra idé att torka upp direkt. På så sätt slipper du ingrodda fläckar. Fler tips om skötsel av sin matta hittar du på vår sida om skötselråd.

90 dagars öppet köp
Snabb leverans
Fri retur
Trygg e-handel