Känner du inte igen dig? Vi uppdaterar vårt utseende, men vår service, kunskap och vårt stora sortiment är detsamma.

Jutemattor

Det är inte för inte som jute har fått smeknamnet ”den gyllene fibern”. Jute är framförallt miljövänligt eftersom det kan återvinnas gång på gång. Att det är ett naturmaterial från en snabbväxande planta som kräver förhållandevis små mängder konstbevattning och gödsel bidrar också.

Du känner igen jutefibern från säckväv och tapeterna som var trendiga på 60- och 70-talet. Idag har naturfibern blivit ett allt mer trendigt alternativ inom heminredning. Näst efter bomull är jute den mest användbara växtfibern. Anledningen att jute ofta syns i mattor är dess höga tålighet i kombination med mjuk känsla och ett vackert utseende. Jutemattornas naturliga färg skiftar från ljust gyllenbrun till brunt. Det går även att färga materialet, särskilt fint blir det när ett färgstarkt mönster kontrasterar mot naturlig jute.

En levande och läcker jutematta

Mattorna ger ett avslappnat, levande och läckert intryck. Kombinera med gröna växter för en känsla av utomhus inomhus, bryt tydligt av med glänsande svart inredning eller gör på ett helt annat sätt. De jordnära tonerna och den enkla formgivningen ser till att mattorna smälter in sömlöst i de flesta inredningsstilar. Vill du låta jutemattan ta mycket plats, lägg ut dem på öppet golv!

Här hittar du jutemattor i olika färger, storlekar och varianter. Beställ din klimatsmarta och sköna jutematta från oss på Kilands mattor! Vi ser till att du får snabb leverans och erbjuder 90 dagars öppet köp. Hör gärna av dig till vår kundtjänst om du har några frågor och funderingar.

90 dagars öppet köp
Snabb leverans
Fri retur
Trygg e-handel