Din produkt är lagd i varukorgen
Fortsätt handla
Gå till kassan

Kundtjänst: 020 -10 44 40

Kundtjänst

[email protected]

Besök kundtjänstsidan

Telefontider: helgfri mån-tors: 10-17, fre 10-16
(lunchstängt mellan 12.30-13.30)

Varför välja oss Frakt fr. 95 kr
Varför välja oss Fri retur
Varför välja oss Öppet köp 90 dagar
0

Favoriter

Du har inga favoriter än
Visa alla/Dela
Vi fyller 50 år! Fira med oss - 20% på badrumsmattor, barnmattor, trasmattor & dörrmattor! (ej metervaror) tom 31/10.

Hampamattor

Ta med naturen hem i form av en vacker hampamatta! Här hittar du utvalda mattor med mycket personlighet och god tålighet. De naturfärgade varianterna är allt annat än skrikiga, men ger ändå ett starkt positivt intryck. Det avslappnade materialet utstrålar värme och hemtrevlighet. Mattorna glänser fint och blir bara vackrare med åren. En ytterligare fördel är att den tvinnade naturfibern känns len och skön under fötterna.

Miljövänliga mattor av hampa

Det här naturmaterialet kan komma till nytta på många sätt. Hampa används bland annat i kläder, säckar, rep och mattor. Detta tack vare god hållbarhet, vattenbeständighet och trevlig finish. Under de senaste åren har hampa blivit särskilt populärt att använda i textilier. Men visste du att hampa är en kulturväxt som har odlats i Sverige sedan länge? Med tanke på slitstyrkan, lenheten, mångsidigheten och enkel odling är det inte så konstigt.

Hampa kan växa på näringsfattig jord utan att behöva bekämpningsmedel eller konstgödsel. Plantans långa rötter binder jorden och förhindrar på så sätt jorderosion. Den sprider dessutom kväve (naturens eget gödningsmedel) i marken. Jorden blir alltså friskare av hampaodling. För övrigt är materialet biologiskt nedbrytbart.