Känner du inte igen dig? Vi uppdaterar vårt utseende, men vår service, kunskap och vårt stora sortiment är detsamma.

Heltäckningsmattor

Vi på Kilands mattor är stolta över att ha ett av Nordens största mattsortiment. Hos oss hittar du prisvärda heltäckningsmattor i många olika färger och modeller. Och du kan alltid köpa din matta med snabb och smidig leverans direkt hem till dig. Med vårt breda sortiment tror vi att vi har en matta som passar perfekt för dig.

Om du hittar en färg du gillar extra mycket kan vi även göra den till en lös kantad matta. Du bestämmer själv form och storlek. På så sätt kan du använda den som en skräddarsydd, friliggande matta i ditt vardagsrum, sovrum eller hall. Det blir en matta som du själv har skapat!

Fördelar med heltäckande mattor

En varm, mjuk och heltäckande matta att sätta morgonfötterna på, bidrar till en god start på dagen! Därför är heltäckningsmattor en prisvärd och smart lösning för att skapa lite extra vardagslyx. På så sätt blir golvet skönt att gå på – samtidigt som det dämpar ljud. Med en heltäckningsmatta blir det också lättare att dammsuga golvet. På trägolv är det vanligt att smutsen virvlar omkring, men på en heltäckningsmatta fastnar dammet och är därefter enkelt att dammsuga upp.

Lägga heltäckningsmatta

För många av oss kan det kännas som en utmanande uppgift att lägga en heltäckningsmatta. Men vi kan försäkra dig om att det är enklare än vad man tror. Här på vår hemsida har vi skapat en guide för hur du enklast lägger din egen heltäckningsmatta. Ta hjälp av värdefulla tips, videoguider samt frågor och svar på de vanligaste funderingarna. För att du ska vara på den säkra sidan rekommenderar vi också att du räknar med 5 cm extra matta på varje sida, när du beställer din matta. På så sätt får du en skärsmån och kan vara säker på att mattan passar. Vi säljer även tillbehör som mattknivar, mattejp och annat för att underlätta läggningen av din nya heltäckningsmatta.

Beställ provbitar kostnadsfritt

Har du hittat en matta med snygg färg eller coolt mönster, men vet inte om den passar resten av rummet? Vi skickar dig gärna provbitar på de heltäckningsmattor vi säljer. Du kan beställa 5 provbitar per person och tillfälle helt kostnadsfritt. På så sätt så kan du klämma på kvalitén, prova och se färgnyanserna i lugn och ro innan du bestämmer dig.

Rengöring

Visst vill vi alla hålla vår nyköpta matta ren och fräsch? Heltäckningsmattor mår bra av att regelbundet dammsugas för att få bort smuts som annars kan gnuggas in. Skulle du råka få fläckar på din matta är det bra att direkt torka bort dem direkt så att de inte sugs in i mattan. På så sätt minskar du risken för bestående missfärgningar. Skulle du vilja eller behöva rengöra din heltäckningsmatta mer grundligt rekommenderar vi att du använder en extraktionsmaskin för mattvätt eller anlitar professionell mattvätt. Fler rengöringstips hittar du på vår sida om rengöring och underhåll av mattor.

Vanligt ställda frågor

Fördelar med heltäckande mattor

Känner du igen den otrevliga känslan av att stiga upp på morgonen och sätta dina barfota fötter på ett kallt golv? Bona in rummet med härliga och prisvärda heltäckningsmattor! Med en heltäckningsmatta blir golvet mjukt och skönt att gå på samtidigt som mattan dämpar ljud. En annan stor fördel med heltäckningsmattor, förutom att de är bekväma att gå på och snygga, är att de samlar dammet på ett ställe. På trägolv virvlar dammet omkring i luften, men med en heltäckningsmatta fastnar dammet och du kan enkelt dammsuga upp det direkt från mattan.

Beställ provbitar helt gratis

Om du hittar några mattor du gillar skickar vi gärna provbitar på dessa. Du kan beställa 5 provbitar per person och tillfälle helt kostnadsfritt (Vi tar en avgift på 35 kr för portot som du får återbetalt vid beställning av matta). På så sätt så kan du klämma på kvalitén, prova och se färgnyanserna i hemmet.

Lägga heltäckningsmatta

Att lägga in en heltäckningsmatta är mycket enklare än vad många tror. Vi har skapat en guide på vår hemsida för just detta, som inkluderar värdefulla tips, en videoguide samt vanliga frågor och svar - lär mer på tips och råd vid inläggning av heltäckningsmatta. När du beställer din heltäckningsmatta ska du tänka på att lägga till 5 cm extra runtom om för skärmån.

Rengöring

För att hålla din heltäckningsmatta ren och fräsch är regelbunden dammsugning viktigt och egentligen det enda som behövs. När mattan legat i många år kan det ibland vara bra med mer noggrann rengöring. Om du fått en fläck på mattan är det bra att ta bort den direkt så att den inte torkar in. Använd en disktrasa och vatten och om du behöver kan du använda lite diskmedel.

90 dagars öppet köp
Snabb leverans
Fri retur
Trygg e-handel