Kundtjänst

020 -10 44 40

Vardagar 10 - 17

Kundtjänst

info@kilandsmattor.se

Besök kundtjänstsidan

Telefontider: helgfri måndag - fredag: 10.00-17.00
( lunchstängt mellan 12.30-13.30)

Varför välja oss Frakt 79 kr
Hemleverans 198 kr
Varför välja oss Fri retur
Snabb leverans
Varför välja oss Öppet köp
90 dagar

Din kundvagn är tom

Ett av de mönster som ständigt återkommer i mattor och textilier är mönstret gåsöga. Det är ett gammalt mönster som funnits med i den svenska mönstertraditionen länge och är ett av de mest omtyckta och välkända mönstren. Vid en första anblick kan gåsögamönstret upplevas enkelt, men mönstret innehar också ett djup och en komplexitet som framträder ju mer man studerar det.  

Handvävd ullmatta med gåsöga

Gåsöga populärt mattmönster

Utbudet av mattor med gåsögamönster är i dag förhållandevis stort. Det finns mattor där det klassiska gåsögat återfinns, men också varianter där mönstret har fått sig en större eller mindre tvist. Gåsöga är ett mönster som flörtar med svunna tider, men som också känns här och nu. I vårt sortiment har vi flera mattor med gåsögamönster. Mönstret är vanligast bland handvävda ullmattor och hos oss finns bland annat mattorna OrissaDiamondFocus och Sava.

Orissa rosa - handvävd ullmatta med gåsöga

På grund av sin tidlöshet och möjligheten till variation av mönstret, passar mattor med gåsöga både i ett klassiskt och ett mer modernt hem. Därför är mattor med gåsögamönster ett populärt val för många!

Klicka här för att läsa hela och kommentera
0 Comments | Skrivet i kategorin Sortiment Av Erika Kiland

Inför julens festligheter är vi många som pyntar hemmet från golv till tak och ser till att ha det lite extra fint där hemma. Ett sätt att med relativt små medel göra en förändring är att lägga in en ny matta. Det är ett snabbt och smidigt sätt att faktiskt förändra ett helt rum! Här kommer några tips på hur du enkelt kan förgylla den analkande julen med en ny matta.

Värmande ullmattor till vardag och fest

Ett populärt val av matta att välja till soffan eller under matsalsbordet är en handvävd ullmatta. Naturmaterialet ull är ett tåligt och slitstarkt material som håller länge. Många handvävda ullmattor är också dubbelvävda, vilket gör att mattan då har två liv. Men framför allt är ullmattan en inredningsdetalj som tillför rummet värme samtidigt som det verkligen förhöjer mysfaktorn i rummet. Vill du kika in och titta på vårt stora utbud av handvävda ullmattor i olika storlek, färg och mönster så kan du göra det här. 

Den handvävda ullmattan Nature

Klassiskt möter modernt

Något som blir allt mer populärt är maskinvävda mattor som flörtar med de klassiska orientaliska mattorna. Mönster och färkombinationer påminner om dem i de äkta mattorna, men mattorna är maskinvävda istället för handknutna och tillverkade i syntetmaterial istället för i ull. På så sätt blir de ett bra alternativ till en rimling slant. Här kan du se hela vårt utbud av moderna maskinvävda mattor. 

Lamezia röd, maskinvävd matta med orientaliskt mönster

Mysiga fårskinn till stora och små

Fårskinn finns i oändligt många varianter, både vad gäller storlek, färg och pris. Det som är roligt med fårskinn är att de kan användas på så många olika platser i hemmet och till så många olika saker. De kan placeras på golvet, i soffan eller på bänken i hallen, men de kan också användas i barnvagnen eller värma gott på köksstolen. Vi har både svenska fårskinn och fårskinn som är importerade. Vi har också fårskinn som genom färg och form är speciellt framtagna för barn. Här kan du kolla in vårt sortiment av fårskinn. 

Mysiga fårskinn i olika storlekar, färger och priser.

Klicka här för att läsa hela och kommentera
0 Comments | Skrivet i kategorin Inredning Av Erika Kiland

Vårinspiration

29 apr 2016

Våren börjar så sakta göra sig påmind. April har blandat sol och 20 grader med både regn och snö men nu är Maj äntligen här! Vårens mattor har kommit in till oss på Kilands mattor och här tänkte vi presentera lite av vad som är nytt i vår.

Mönster och färg

Classic Collection fortsätter att ta fram ullmattor med fina mönster och färger. Är man ute efter en matta med grafiska mönster med färger som ligger helt rätt i tiden, ja, då är det Classic Collections mattor som man ska spana in. Du hittar mattorna från Classic Collection här.

Ullmattor från Classic Collection

Våriga och somriga plastmattor

Något som passar våren och sommaren bra är plastmattor i fräscha färgställningar. Kanske är det dags att byta ut mattan i köket, eller så kanske sommarstugan behöver lite nytt på golvet. Plasttmattorna passar också bra på exempelvis balkonger. Horredsmattan tar fram nya plastmattor på våren, och i år är inget undantag. Spana in alla Horredsmattans plastmattor här. Plastmattan på bilden nedan heter Plant och finns i nio olika färgställningar.

Plastmatta Plant från Horredsmattan

Mattorna till uterummet

Om du inte redan gjort i ordning i ditt uterum är det nu dags att göra fint för att kunna njuta av den svenska våren och sommaren. Vi har ett stort utbud av olika typer av mattor för uterum, altaner och balkonger. Det finns både mattor som man lägger in som heltäckande mattor eller lösa mattor som du kan lägga exempelvis under matbordet. Här hittar du alla våra mattor till uterum. Mattan på bilden nedan heter Waldorf.

Mattor till uterum

Klicka här för att läsa hela och kommentera
0 Comments | Skrivet i kategorin Sortiment Av Martin Kiland

Mattor i naturmaterial blir allt mer populärt, och utbudet är stort. För att underlätta för dig som är ute efter en matta i naturmaterial har vi här skrivit ihop en liten guide till olika mattor i olika naturmaterial.

Ullmattor

Ullmattor

Ullmattor finns i flera olika varianter. Dom vanligast förekommande är handvävda ullmattor (som också kallas för röllakan), handknutna ullmattor och handtuftade ullmattor. Bland dom handknutna ullmattorna finns det både handknutna mattor med moderna mönster och dom orientaliska handknutna mattorna med klassiska orientmönster. Ullmattor är slitsarka mattor som är lättstädade och enkla att ta bort fläckar från. Tack vare att ullen är naturligt fet så stöter mattorna ifrån sig smuts.

 

Sisalmattor

Sisal

Sisalmattor finns både som lösa mattor och som heltäckningsmattor. Sisal är ett rustikt och kraftigt material och när materialet används vid tillverkning av mattor blir resultatet mattor av bra kvalitet med en härlig naturlig känsla. Sisalmattorna finns i många olika varianter, grovlekar och färger. Mattorna passar utmärkt att måttbeställa efter det måttet som du önskar och sedan langettera eller bandkanta sidorna, men vill du hellre lägga in en sisalmatta heltäckande finns ju såklart även det alternativet.

Klicka här för att komma till våra sisalmattor

Jutemattor

Jute

Jute är ett material som påminner om sisal men som ofta är något mjukare och lite porösare och som ofta vävs lite grövre. Jutemattor är handvävda mattor som skapar en härlig atmosfär och som passar på många platser i ditt hem, varför inte till soffan, sovrummet eller kanske till matgruppen, möjligheterna är många.

Klicka här för att komma till våra jutemattor

Bomullsmattor

Bomull

Trasmattor och garnmattor är dom vanligaste typerna av mattor som tillverkas i bomull, en annan kvalitet som också tillverkas i bomul är ripsmattor. En bomullsmatta är en praktisk matta som har många användsningsområden och som du relativt enkelt kan tvätta. Bomullsmattorna hittar du i många olika mönster, färger och varianter.

Klicka här för att komma till våra bomulls- och trasmattor

Klicka här för att läsa hela och kommentera
1 Comments | Skrivet i kategorin Sortiment Av Martin Kiland

Nyhetsuppdatering

12 jun 2014

Vårt sortiment utökas hela tiden med nya fina mattor och denna våren har inte varit något undantag på den fronten. Så här kommer en liten kort uppdatering.

House Doctor 

House doctor mattor

House doctor är ett danskt varumärke som blivit mycket populärt den senaste tiden. I deras sortiment hittar man allt från lampor till möbler och även en del mattor, allt kännetecknas av en hög designgrad och trendrikiga produkter. Och det är just mattorna som vi nu tagit in i vårt sortiment. Klicka här för att komma till mattorna från House doctor.

Ny företagsavdelning

Företagsmattor

Många företagskunder hittar in till oss och det tycker vi är väldigt roligt. För att göra inköp av mattor till företag eller ofentliga verksamheter ännu enklare har vi skapat en speciell avdelning för just detta. På sidan samlar vi tips på lämpliga kategorier av mattor samt information om offerter med mera. Klicka här för att komma till vår företagssida. På bilden ovan ser du en entrématta med en av våra företagskunders egna logotype på, vilket är en av många populära produkter till företag.

Koskinn i massor

Koskinn

Vi har nu en massa härliga koskinn uppe i webbutiken och vi fotar och lägger upp mer hela tiden. Du hittar både svartvita, brunvita och mer ovanliga koskinn så som fjällkor, koskinn infärgade som zebraskinn med mera. Med en stor egen import kan vi hålla riktigt bra priser, vilket ju alltid är trevligt. Klicka här för att komma till koskinnen.

Klicka här för att läsa hela och kommentera
0 Comments | Skrivet i kategorin Sortiment Av Martin Kiland

Våren närmar sig

27 feb 2014

Nu blir det ljusare för varje dag som går och våren börjar så sakteliga ge sina första livstecken. När våren kommer är det äntligen tid för att förbereda för allt som har våren och sommaren till.

Uterummet eller balkongen rensas ut och städas för att inredas till ett härligt extrarum när vädret tillåter. Vi har mattor som fungerar utmärkt att ligga ute i ur och skur och som lämpar sig väldigt bra för exempelvis inglasade altaner och balkonger.

För alla som längtar efter att få göra första turen med husbilen eller spänna upp förtältet på husvagnen börjar det nu närma sig. Kanske behöver du byta ut mattorna i din husvagn eller husbil eller vill du ha en mjuk matta att lägga på trallen i förtältet? Då har vi på Kilands mattor ett stort utbud av mattor som passar ypperligt för det ändamålet.

Klicka här för att komma till vår sida med mattor för husvagn och husbil. 

I vår butik och i webbutiken så kommer det nu hela tiden in nya härliga vårnyheter.  Här nedan kan du se ett axplock bland alla nyheter.

Barnmattor från Kateha

Vi har tagit in det svenska varumärket Kateha som designar och tillverkar väldigt fina mattor. Du hittar alla våra mattor från Kateha här.

Klicka här för att läsa hela och kommentera
0 Comments | Skrivet i kategorin Allmänt Av Martin Kiland

Hösten går framåt med stormsteg och snart är vintern här. Under den kalla årstiden håller vi oss gärna mer inomhus än annars, och då kan det behövas förnyelse där hemma. 

Under hösten har vi börjat samarbeta med flera nya leverantörer. Det är kul! Bland annat kan du nu hitta finfina barnmattor från Kids Concept och svenskvävda mattor från Ekelund i vårt sortiment.

Uggla Kids Concept

Barnmattan Uggla från Kids Concept.

Mattan Melina från Ekelund

Den svenskvävda mattan Melina från Ekelund. 

Fårskinn är ett enkelt sätt att höja mysfaktorn där hemma. Vi har länge haft äkta lammskinn i olika färger och storlekar i vårt sortiment. Nu har vi även tagit in äkta svenska fårskinn. Perfekta att hålla värmen med under kalla vinterkvällar, antingen på golvet, i sängen , soffan eller barnvagenen. Är också ett perfekt julklappstips!

Svenska lammskinn

De svenska lammskinnen finns i flera olika varianter.Här i en gråvit variant.

Som sagt, det finns mycket fint man på ett enkelt sätt kan förnya sitt hem med. Kolla in våra nya varumärken och många andra höstnyheter i webbutiken eller välkommen in till oss i butiken.Klicka här för att läsa hela och kommentera
0 Comments | Skrivet i kategorin Sortiment Av Erika Kiland

Heltäckningsmattor av återvunnet material

I vårt sortiment av heltäckningsmattor har vi nu fått i en serie heltäckningsmattor som är tillverkade av 100 procent återvunnet material. Garnet i heltäckningsmattorna är nämligen framställt av återvunna PET-flaskor. Visst är det fantastiskt vad man kan göra av återvunnet material!

Klicka här för att läsa hela och kommentera
1 Comments | Skrivet i kategorin Sortiment Av Martin Kiland

Tid för uterummet!

28 mar 2013

Matta till uterum

Även om vintern varit lång, och kanske segare än vanligt, så kommer nu våren med stora steg. Så nu är det hög tid att inreda och se över våra altaner, balkonger och uterum.

Här hos oss på Kilands mattor har vi laddat upp med en mängd nya snygga mattor som är anpassade för uterum. Vill du lägga en heltäckande altan- och balkongmatta så har vi en av marknadens bästa till ett väldigt bra pris. Mattan levereras hela vägen hem till en låg fraktkostnad. Vi har även många nya snygga mattor anpassade för uterum som du lägger löst.

Klicka här för att komma till alla våra mattor för uterum.

Klicka här för att läsa hela och kommentera
2 Comments | Skrivet i kategorin Allmänt Av Martin Kiland

Vintagemattor

I flera omgångar har vi fått hem sändningar från Turkiet med vackra orientaliska patchworkmattor, och nu i veckan så fick vi ytterligare en sändning.

I denna sändningen fick vi utöver nya patchworkmattor också hem nya heta vintagemattor som på senare tid blivit väldigt populära. Vintagemattorna, eller colorized/reloded vintage som dom också kallas, är gamla orientaliska mattor från Turkiet som tvättas upp och färgas in i olika härliga kulörer, vilket skapar oerhört läckra och helt unika mattor. Så vill du ha något unikt, och väldigt vackert, på ditt golv tycker jag absolut att du ska spana in vintagemattorna.

Klicka här för att läsa hela och kommentera
0 Comments | Skrivet i kategorin Sortiment Av Martin Kiland
Gilla oss på Facebook Följ oss på Instagram